Recite STOP alergijama

Još malo, pa će topliji i sunčaniji dani da nas podsjete na buđenje prirode.

 

Većina ljudi će željeti da otvori prozore i pusti svjež vazduh u stan, što može izazvati mnoge neprijatnosti onima koji su alergični na polen, pate od kijanja, vodenog sekreta iz nosa, začepljenog nosa, iritacije grla i svraba, kao i crvenila očiju, ponekad čak i glavobolje, kašlja, kratkog daha, razdražljivosti i nesanice.

 

Jednostavne mjere protiv alergije

  • Tokom sezone cvjetanja, stan provjetravamo u večernjim satima, a takođe ne izlazimo u prirodu po sunčanom, suvom i vjetrovitom vremenu i u večernjim satima. Idemo u šetnju po kiši, kada kiša spere polen, a kada smo u prirodi nosimo naočare za sunce da zaštitimo oči od polena.
  • Nakon što dođete u zatvorene prostore, otresite se ili promijenite odjeću. Operite lice, i ako je potrebno, kosu. Dok smo napolju, imajte sa sobom vlažne maramice, kako bi u hodu mogli da uklonite polen sa lica. Dobro se istuširajte prije spavanja, jer ćete tako sprečiti da alergeni dospiju u krevet.
  • Sušimo već u zatvorenom prostoru. Posebnu pažnju posvjećujemo područjima koja su povoljna za alergene. To su dušeci, tepisi i sofe, koji se čiste dubinskim usisavanjem.

Polen nije jedini uzrok alergija, može ih izazvati i buđ u stanu, pa obratite pažnju na prostore u kojima se najčešće javlja - kupatilo, podrum i kuhinja.

 

Ventilacija je neophodna, tako da mora biti efikasna i brza


Sa našim ventilacionim sistemima, uvijek ćete imati svjež vazduh u svom stanu i osjetiti svježinu prirode u svom domu bez neprijatnosti izazvanih alergijama. Veoma važan dio naše ventilacione jedinice je efikasan filter, koji je izdržljiv i lak za čišćenje, jer ga jednostavno možete oprati pod tekućom vodom. Za osobe sklone alergijama i osjetljivim zdravljem nudimo i posebne mikro filtere, koji obezbjeđuju da čestice polena, prljavštine i prašine više ne ulaze u stambene prostorije i ostaju napolju. ADIO, alergije! 


Sa sistemom LUNOS, 
svjež vazduh će stalno ulaziti u Vaš stan, a time ćete postići nižu vlažnost vazduha i na taj način spriječiti stvaranje zidne buđi, kondenzacije i neprijatnih mirisa.


Možemo se pohvaliti i motorima ventilatora, koje smo optimizovali - dimenzije rotora i ventilacionih komponenti su redizajnirane prema studijama i znatno poboljšane. Rezultat je jedan od najtiših ventilatora na svijetu. Tako možete uživati u tišini svog doma, a da Vas ne ometa spoljašnja buka.


Sa našim ventilacionim sistemima do boljeg kvaliteta života!

 

Osjetite svježinu u svom domu.

Aktuelno


Imate pitanje? PIŠITE NAM!

Ime i prezime
Telefon *
E-pošta *
Poruka