Sistem za kontrolisano provjetravanje Lunos

Sistem Lunos


Sistem LUNOS je cijenovno povoljan i izuzetno jednostavan za ugradnju. Zbog svoje jednostavnosti je primjeren za ugradnju u starije kuće i stanove, kao i u novogradnje. Za montažu sistema nije potrebna ugradnja novih cijevi, zato je montaža brza i bez većih radova u objektu.

 

Sa ugradnjom njemačkog sistema za kontrolisanu ventilaciju LUNOS, u Vaš objekat će stalno "doticati" svjež vazduh, dok će se stari neprekidno odvoditi ventilatorskom jedinicom kroz ventilacioni odvod ili spoljni zid. Sa tim ćete u prostoru postići nižu vlažnost i onemogućiti nastajanje zidne buđi, kondenzacijske vlage i neprijatnog mirisa - ukratko poboljšaćete svojoj porodici i sebi kvalitet života. Svi LUNOS elementi imaju ugrađenu zaštitu protiv buke, kao i anti-alergijsku zaštitu. Anti-alergijski filter se pere i ne treba ga mijenjati. Sistem za kontrolisanu ventilaciju LUNOS radi 24 sata dnevno, skoro je nečujan, troši izuzetno malo energije, dok u isto vrijeme uštedi do 30% energije u poređenju sa ventilacijom kroz prozore.

 

Sistem kontrolisane ventilacije LUNOS u potpunosti odgovara njemačkom EnEV

 

Sistemi LUNOS rade u skladu sa potrebama korisnika u zavisnosti od vrijednosti izmjerene vlage u vazduhu. U zavisnosti od vlažnosti vazduha, nivo protoka vazduha se povećava ili smanjuje. Tako se prostorije provjetravaju koliko je potrebno, ali u isto vrijeme - minimalno moguće. Što se tiče pretpostavke za smanjenje razmjene vazdua, LUNOS ventilacioni sistem u potpunosti podliježe propisima njemačke "Uredbe o uštedi energije" (EnEV) u vezi sa standardnom DIN V 4701-10.

Sistem za kontrolisanu ventilaciju  Lunos

 

Sistem LUNOS je cijenovno povoljanveoma jednostavan za ugradnju. Zbog svoje jednostavnosti je primjeren za ugradnju u starije kuće i stanove, kao i u novogradnje.

Princip rada


Sistem za kontrolisanu ventilaciju Lunos se bazira na protoku vazduha kroz cijeli životni prostor. U zavisnosti od potreba i stepena vlažnosti vazduha, jedinice sprovode korišćen vazduh iz kupatila, kuhinje, WC-a ili pomoćnih prostorija napolje ili u ventilacione odvode. Na taj način se stvara mali podpritisak zbog koga svjež i prečišćen vazduh ulazi kroz LUNOS ulazne jedinice u spavaće sobe, dječje sobe, dnevne sobe i radne prostore. Prostor ispod vrata ili ventilacioni element iznad njih obezbjeđuju protok svježeg vazduha između prostora.


Sistem radi bez buke, čak i pod uticajem vjetra i neugodnih vremenskih prilika. Nastanak promaje sprečavaju posebni elementi i ograničivači količine vazdušnog protoka. Ugrađeni prigušivači buke obezbjeđuju da se i u najprometnijim ulicama, u stanu ne čuje buka od spolja.

 

Zaštita protiv buke Vam obezbjeđuje bolje uslove života

Životni i prometni prostori su sve bliži jedni drugima. Osjećamo se dobro samo u prostorima sa niskim nivoom buke. Sa Lunos sistemima za kontrolisanu ventilaciju veoma jednostavno zadovoljavamo i najzahtjevnije propise protiv buke (nivo buke IV-V). Dokumentovani akustični atesti dokazuju da LUNOS postiže odlične rezultate na svim testiranjima vezanim za buku.

Prednosti sistema Lunos

LUNOS je mnogo više nego obična ventilacija

Sistemi za kontrolisanu ventilaciju LUNOS uspostavljaju adekvatno, prijatno i čisto higijensko provjetravanje svih životnih prostora i obezbjeđuje suve zidove bez buđi. Dodatno nude znatne uštede pri grijanju - uz relativno nisku investiciju i troškove održavanja. Pri tom, naravno, nude kvalitet i sigurnost koju garantujemo našim imenom.

Štednja
energije

Odvođenje suvišne
vlage

Nečujan rad

Zaštita protiv
buke

Bez promaje

Anti-alergijski filter

Jednostavna
montaža

Jednostavno i
jeftino održavanje

Pozovite za ponudu na naš telefonski broj ili nas kontaktirajte putem email-a info@lunos.me ili preko web obrazca. Molimo Vas, da nam sa pitanjima pošaljete Vaš telefonski broj, skicu Vašeg životnog prostora i mi ćemo Vam poslati cijelo rješenje za Vaše novo okruženje, u najkraćem moguće roku.