Rekuperacija NEXXT

LUNOS Nexxt - kontrolisana ventilacija na najvišem nivou


Nexxt je odličan izbor za kontrolisanu ventilaciju objekata, koji su izloženi vjetrovima, kao i za objekte gdje su izraženi zahtjevi za dobrom zvučnom izolacijom. Toplotna efikasnost je iznad 90% (po DiBt), što je posljedica izuzetno efikasnog unakrsnog izmjenjivača. Rad jedinice je izrazito tih, zbog toga što se za pogon jedinice koriste dva visoko efikasna ventilatora, koji omogućavaju protok vazduha do 150 m3/h. Nexxt ima čak 8 senzora, koji tokom rada obezbjeđuju optimalno funkcionisanje u odnosu na unutrašnje i spoljne vremenske uslove. Elegantan kontroler je integrisan u kućište elementa, tako da su operativne informacije o funkcionisanju uređaja jasne i dobro vidljive, dok je intenzitet osvjetljenja moguće podešavati. Potpuno nov poslovni koncept smo zaokružili elegantnim dizajnom. Moguća je ugradna ili nadgradna montaža. U svakom slučaju, za protok vazduha dovoljna je cijev prečnika Ø 160, zahvaljujući čemu se spoljnja fasadna rešetka ne razlikuje od ostalih rešetki iz asortimana uređaja e2 i ego.


Tihi rad i maksimalna zvučna izolovanost

Jako je važno da naši uređaji rade što je tiše moguće - zato na tom području dostižemo najbolje ocjene. Sa Nexxtom prevazilazimo sve do sada važeće parametre, u dijelu nivoa buke i zvučne izolovanosti. Možemo da, potpuno neskromno, potvrdimo da je Nexxt najtiši element u svojoj klasi. Dodatna prednost je visoka zvučna izolovanost spoljne buke, gdje dostižemo smanjenje od 56 dB, što znači da element možemo bez problema upotrebljavati i u objektima koji se nalaze, recimo, blizu aerodroma ili u najprometnijim ulicama.

 

Energetska efikasnost

Sa veoma niskom potrošnjom energije Nexxt je izuzetno energetski efikasan i sa tim aktivno doprinosi očuvanju okoline. Za nisku potrošnju energije u velikoj mjeri su zaslužni novi EC pogonski motori sa visokom efikasnošću.

 

Rekuperacija i kontrola

Srce Nexxt-a je modul sa toplotnim izmjenjivačem, koji radi na principu unakrsne izmjene vazduha (slično kao centralni ventilacioni sistemi). Iskorišćenje je više od 90 % (EN 13141-8) pri protoku od 60 m3/h. Nexxt je opremljen sa samostalnom kontrolom rada. Za njegovo optimalno funkcionisanje se brine čak 8 integrisanih senzora.

 

LUNOS dizajn

Dizajn Nexxt-a prati trenutne smjernice preduzeća LUNOS – talasasti (zaobljen) oblik. Sa elegantnim oblikom, malom dubinom  (67 mm) i unutrašnjim difuzorom (50x50 cm), Nexxt će sigurno biti jedan od Vaših najprivlačnijih uređaja kućne tehnike.

 

LUNOS kompatibilnost

Upotrebom standarda Ø 160 (prečnik otvora u spoljnjem zidu), Nexxt je potpuno kompatibilan sa svim ostalim elementima iz asortimana e2 i ego. Ukoliko već imate instaliran element iz te porodice, bez većih problema ga možete zamjeniti sa Nexxtom.

 

Univerzalno kućište u ugradnoj ili nadgradnoj realizaciji

Nexxt možemo ugraditi u spoljnji zid u ugradnoj ili nadgradnoj realizaciji. Za ugradnu realizaciju debljina zida mora biti minimalno 280 mm. U varijanti nadgradne realizacije potrebno je dodatno instalirati elegantnu ukrasnu masku.