STAMBENI OBJEKTI

Nudimo sisteme ventilacije za PORODIČNE KUĆE i STANOVE. Kontrolisana ventilacija stambenih prostora.

LUNOS VENTILACIONI SISTEMI ZA PORODIČNE KUĆE I STANOVE

REKUPERACIJA E2


Lunos e2 je sistem sa izuzetno visokom toplotnom efikasnošću od 93,6%. Čujnost tokom rada jedinice sada je smanjena na samo 11db, što je za ljude potpuno nečujno. Prednost koju kupci postižu, ogleda se u adekvatnoj razmjeni vazduha sa potpuno zatvorenim prozorima i očuvanju toplote. Lunos eje poznat po izuzetno niskim troškovima ugradnje, jer nije potrebno postavljati razvodne cijevi, zbog čega je odlično rješenje kako za novogradnje, tako i za objekte u renoviranju. Automatska kontrola vlažnosti obezbjeđuje optimalne performanse sistema i osigurava optimalnu životnu klimu tokom svih godišnjih doba.    

 

Na godišnjem nivou, svaka jedinica rekuperatora troši oko 2,3 Eura električne energije. Filteri su izdržljivi i mogu se prati tekućom vodom, ali možete izabrati i filtere za polen, koji su posebno pogodni za alergične osobe i osobe osjetljivog zdravlja.

VENTILACIJA JE OSNOV ZDRAVOG ŽIVOTA!

 

Ventilacioni sistemi LUNOS stvaraju odgovarajuću, prijatnu i čistu higijensku ventilaciju svih stambenih prostora i obezbjeđuju suve zidove bez buđi. Pored toga, takođe nude značajne uštede u grijanju - uz relativno niske troškove ulaganja i rada. Zagarantovana sigurnost i kvalitet.

UŠTEDA ENERGIJE

 

LUNOS sistemi rade u skladu sa potrebama korisnika i kontrolišu se na osnovu nivoa vlažnosti vazduha. U zavisnosti od vlažnosti korišćenog vazduha, zapremina protoka vazduha se povećava ili smanjuje. Tako se prostorije provjetravaju koliko je potrebno, ali što je manje moguće. Što se tiče pretpostavki za proračun ove smanjene razmjene vazduha, LUNOS ventilacioni sistem je u potpunosti usaglašen sa propisima njemačke referentne "Uredbe o uštedi energije" (EnEV) u vezi sa standardom DIN V 4701-10. LUNOS ventilacioni sistemi rade 24 sata dnevno, gotovo su nečujni, troše izuzetno malo energije, a takođe štede i do 30% energije u poređenju sa ventilacijom kroz prozore.

NEMA PROMAJE

 

Sistem radi bez buke i štetnih materija, bez vjetra i nepovoljnih vremenskih uticaja. Nastanak promaje sprečavaju štitnici protiv promaje i ograničenje zapremine protoka vazduha. Ugrađeni prigušivači obezbjeđuju da se buka spolja neće čuti u stanu, čak ni pored najprometnijeg puta.

ANTI ALERGIJSKI FILTERI

 

Veoma važan dio ventilacione jedinice je efikasan filter. LUNOS filteri su izdržljivi i lako se čiste, jer ih jednostavno možete oprati pod tekućom vodom. Za osobe sklone alergijama i osobe sa osjetljivim zdravljem nudimo i posebne mikro filtere, koji obezbjeđuju da čestice polena, prljavštine i prašine više ne ulaze u stambene prostore i ostaju napolju.

ELIMINISANJE VIŠKA VLAGE

 

LUNOS sistemi rade u skladu sa potrebama korisnika i kontrolišu se na osnovu vrijednosti vlažnosti vazduha. U zavisnosti od vlažnosti korišćenog vazduha, zapremina protoka vazduha se povećava ili smanjuje. Tako se prostorije provjetravaju koliko je potrebno, ali što je manje moguće.

Regulisanje odvodnog vazduha se kontroliše prema potrebama, pomoću senzora temperature i vlažnosti. Ova inovacija može još bolje kontrolisati protok vazduha i prilagoditi ga postojećim uslovima života, čime se obezbjeđuje efikasna zaštita od oštećenja izazvanih vlagom i pojavom buđi.

PAMETNA KONTROLA

 

LUNOS ventilacioni sistem se zasniva na strujanju vazduha kroz životni prostor. U zavisnosti od potreba i nivoa vlažnosti vazduha, ventilatori "transportuju" iskorišćeni vazduh iz kupatila, kuhinje, toaleta i vešeraja napolje. Na ovaj način u stanu se stvara mali negativni pritisak, zbog čega svjež filtrirani vazduh struji u spavaće sobe, dječije sobe, dnevne i radne prostore kroz jedinice za usisavanje vazduha. Prorezi ispod vrata ili ventilacioni elementi iznad njih, obezbjeđuju protok svježeg vazduha između prostorija sa spoljnim dovodima svježeg vazduha i prostorija sa odvodnim vazduhom.

ZAŠTITA OD BUKE

 

Zaštita od buke vam daje mir.
 
Stambene i saobraćajne površine su sve bliže i bliže jedne drugima. Međutim, ljudi se osjećaju prijatno samo između "tihih" zidova. S toga, sa LUNOS ventilacionim sistemima, čak i najzahtjevniji propisi protiv buke (nivo IV-V) su ispunjeni. Dokumentovani akustički testovi dokazuju da LUNOS zaštita od buke postiže odlične rezultate na svim testovima.

JEDNOSTAVNA MONTAŽA

 

Sistem LUNOS je pristupačan i izuzetno jednostavan za instalaciju. Zbog svoje jednostavnosti, pogodan je za ugradnju u starije kuće ili stanove, kao i za nove zgrade. Za ugradnju sistema nije potrebno postavljati nikakve cijevi, tako da je montaža brza i bez većih intervencija u stanu.


Ugradnjom njemačkog LUNOS sistema za ventilaciju, svjež vazduh će stalno ulaziti u Vaš stan, dok će se iskorišćeni vazduh konstantno ispuštati kroz ventilatorsku jedinicu, direktno kroz odvod ili spoljašnji zid.

IZUZETNO JEDNOSTAVNO ODRŽAVANJE

 

U LUNOSU-u se decenijama isključivo bavimo ventilacijom, postižući najviši kvalitet, funkcionalnsot i udobnost. Na crnogorsko tržište smo donijeli inovativne, efikasne i provjerene ventilacione sisteme koji obezbjeđuju bezbjednu, ekonomičnu i zdravu kulturu življenja, a istovremeno su trajno rješenje za sve probleme sa viškom vlage i buđi. Na našim ventilacionim sistemima s vremena na vrijeme treba da se obavi samo jednostavan servis. Posebnost novog e2 sistema sa rekuperacijom je to što nema troškova održavanja!

POZOVITE MIRIS PRIRODE U SVOJ DOM VEĆ DANAS!

POZOVITE PRIRODU U SVOJ DOM

Ime i prezime
Telefon *
E-pošta *
Poruka